søndag, mai 15, 2005

Festleg lag frå a til båt

Bajazzo
Me tok han ut i går. Fullførte heile løypa. Ein slik tradisjonell laurdags kveld i Vadsø.
Det starta med pizza og hyggjeleg konversasjon hos Arnfinn og Louise. Ein god gjeng snakka om vårt fleirkulturelle fellesskap. Blant anna om eige opphav. Folk som trudde dei berre hadde kvenar i slekta si, men som har funne ut at det er nå eit og anna samisk element der òg.
Stadig fleire som finn ut det.
Og at noko burde gjerast for å få afghanarar, kongolesarar nordmenn og andre i byen meir saman. For eksempel arrangera felles kulturelle festar.
-Det er mange som har lyst, men ingen som gjer noko, sa ein.

Så gjekk turen til Bajasso. Dette er ein pub som har vore brunare enn den brunaste brunost (var den litt blaut, eller?...ja, den var vel det...)
Den har overlevd den kalde krigen, seg sjølv og stått som den einaste pålen i Vadsø sitt næringsliv. Korleis den har overlevd alle omveltningane er ei gåte. Seinare skifta den til namnet Pintos, og blei endå brunare. Nå er namnet Bajasso tatt tilbake igjen. Og etter andres pub-død har den svinga seg skikkeleg opp. Med masse musikk og masse folk.

I går var det Gemmen som spela med gruppa si. Diverse låtar av Creedence med meir. Ein sikker vinnar blant svingande vadsøværingar. Ekstra godt å høyra Roald på stødig bass. Viss dei får skifta ut trommemaskinen med ein levande ein, blir det endå betre.

Vorspiel, musikk og fest måtte avsluttast med nachspiel på ein båt. Nærare bestemt i sjarken til Geir. Gitar, sang (ja, salmane kom fram igjen) og positivt samvære i den trange kahytten.

Då det var på tide å dra heim utpå morgonen, så snøa det.
-Ja, nu e visst vinteren tebake, sa drosjesjåføren.
-Ja, jammen er den visst det, svara eg.
jordbær og fløyte
Jordbær og fløyte på veg til byen. Som Jeltsin ville ha uttrykt det.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nå følte jeg meg skikkelig - skikkelig! - gammel gitt!! Jeg husker nemlig når Bajasso ble åpnet... Tenk det! ;-)

Skikkelig stas var det også - med biljardtilbud og all ting, så vidt jeg husker... Den var ikke så brun den gang som den tydeligvis er nå. Tror faktisk vi syntes den var litt "kul". Men det er lenge, lenge, lenge siden det!

At den er den eneste pålen i Vadsøs næringsliv bestrider jeg, på flisespikker vis... Min familie har vært "in business" siden lenge før krigen. Bare så det er sagt! ;-)

Du skriver fornøyelig - som alltid! Morsomt å lese dine opplevelser - og ikke minst: se de flotte bildene!!

15 mai, 2005 20:25  
Blogger Halvard Mikal Sæbø said...

Takk, Jubel!
Ja, eg veit jo det. Men den tradisjonelle forteljarkunsten i Nord Noreg er jo å overdriva, veit du.

15 mai, 2005 20:37  
Anonymous Anonym said...

Husker en artikkel i Magasinet til Dagbladet i fjor om Vadsø og Pintos. Utestedet var opphavet til et slagsmål og hevnaksjoner mellom to ungdommer, en vadsøværing og en asylsøker. Håper situasjonen har roet seg.

15 mai, 2005 21:27  
Blogger Halvard Mikal Sæbø said...

Så vidt eg veit har det det. problemet er at det ikkje skjer så mykje kontaktskapande. Hadde ikkje vore så dumt med ein fleirkulturell fest. Verden i Vadsø, eller noko slikt.

15 mai, 2005 21:32  

Legg inn en kommentar

<< Home

Dersom du klikker på nokre annonser, gir du eit lite bidrag til nettsida.